Trädgård

Nästegården Trädgård är ett företag som erbjuder en rad tjänster inom trädgård. Företaget drivs av mig – Matilda Kamb – och riktar i första hand in sig på att ta fram, utveckla och förädla trädgårdar och parker i offentlig och privat miljö.


KÖKSTRÄDGÅRDEN
Som trädgårdsmästare på Läckö slott, Vinsarp och Lönnarp (Änglagård) och Villa Muramaris på Gotland har jag en lång och gedigen erfarenhet av trädgårdsarbete på anläggningar med stor genomströmning av folk. Jag har utvecklat ett särskilt intresse för köksträdgården med tanken att det som produceras där ingår i konceptet kring vad som produceras i det lokala köket.


TRÄDGÅRD – NU OCH FÖRR
Även arbetet med historiska trädgårdar är något som ligger mig varmt om hjärtat och som jag har stor erfarenhet av, vilket kommit att fungera som kunskapsbas då det handlar om att återskapa trädgårdar enligt en historisk förlaga.


TRÄDGÅRD – DET HELANDE RUMMET
Men trädgård kan vara mycket mer än vackra parker och prunkande rabatter. På senare tid har jag kommit att arbeta med trädgården som helande plats för människor med särskilda behov – grön rehabilitering. Vid två anläggningar med inriktning på den här grenen – Bolums Trädgårdar och Iris utvecklingscenter i Mullsjö – har jag varit ansvarig för att skapa en grön miljö i samklang med de behov som kommit med deltagarna.
BLOMSTERARRANGEMANG
Trädgårdskunskaper knoppar gärna av sig på andra områden och allt fler får upp ögonen för hur inomhusmiljöer lever upp när man släpper in växterna. Vid bröllop, fest, dop och begravning. Blomsterarrangemang är något jag arbetat med kontinuerligt i flera år, både i min nuvarande verksamhet vid Nästegården Bed & Breakfast men även tidigare, som vid Vinsarps många evenemang och representationer där kronprinsessan Viktorias besök var en av höjdpunkterna.VÅREN KOMMER
Ja, snart är den här och det är hög tid att redan nu börja planera hur eran trädgård
skall se ut lite längre fram. Rabatter skall planeras och fröer skall beställas. Om
tiden är knapp eller kunskaperna inte räcker till, tveka inte utan kontakta mig.


Matilda Kamb
0706-141568
nastegarden@gmail.com